De pedicure

De voordelen van een frequent pedicurebezoek

Gezonde voeten

De voeten vormen niet alleen in letterlijke zin de basis voor het lichaam. Omdat uw gehele lichaam rust op de voeten zijn onregelmatigheden in of aan uw voeten vaak een oorzaak voor klachten elders. Omdat het lichaam bij instabiele voeten dit probeert te corrigeren kunnen klachten ontstaan in bijvoorbeeld de rug of de benen.

Indien u soms klachten heb over uw voeten is het raadzaam de pedicure te bezoeken. Veelvoorkomende klachten kunnen zijn eeltvorming, likdoorns of ingegroeide nagels. Eelt is plaatselijke verdikking van de opperhuid, die ontstaat op plekken waar de huid wordt blootgesteld aan wrijving en/of druk. Eelt geeft vaak een branderig gevoel. Door het wrijven van de opperhuid over een oppervlak wordt die ruwer en hard. Eelt is een beschermlaagje dat voorkomt dat de opperhuid beschadigd raakt. Een ander resultaat van wrijving of langdurige druk op de huid is een blaar.

Eelt ontstaat het meest onder de voet. Echter, mensen die veel met hun handen werken krijgen eelt op de handen, bijvoorbeeld in de bouw, bij reparatie van auto's of fietsen, of in een traditioneel beroep als rietsnijder. Ook musici kunnen eelt op de handen krijgen, dit komt voor bij bijvoorbeeld mensen die een strijkinstrument bespelen. Musici zoals gitaristen kunnen een verdikte huid(laag) ontwikkelen op hun vingertoppen vanwege de druk die de vingertoppen op de snaren moeten zetten.

Om uw voeten in een gezonde conditie te houden is het raadzaam de pedicure eens per 6-8 weken te bezoeken. Tijdens de eerste bezoek aan pedicuresalon Zuidbarge kan de pedicure u precies vertellen welke voordelen u van een regelmatige behandeling kan hebben.

© Bart Ziengs 2016